Ministers geven startsein voor ‘On the move to’

We zijn op weg! Op woensdag 8 mei hebben ministers Van der Wal en De Jonge het startsein gegeven om met de ‘Groene Ambulance’ op weg te gaan!

De dag begon al goed met een item op televisie bij WNL (vanaf min. 8.15) en bereikte een hoogtepunt toen Lodewijk in Den Haag het startsein ontving van (demissionnair) ministers Christianne van der Wal-Zeggelink en minister Hugo de Jonge om het land in te trekken met zijn ‘Groene Ambulance’. De ministers gaven daarbij hoe belangrijk het is om te laten zien dat natuur in de stad bijdraagt aan een gelukkige en gezondmakende leefomgeving. 

Minister Van der Wal: “Super mooi initiatief van Lodewijk! Laten we niet alleen praten over hoe we Nederland meer natuurinclusief maken, maar het ook gewoon gaan doen. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen. Natuur is niet alleen fijn om te hebben in een natuurgebied, ook onze steden kunnen we flink vergroenen. Daar zal niet alleen de biodiversiteit van profiteren, maar ook wij als mensen zelf. Meer groen draagt bij aan ons welzijn, én helpt tegen hittestress en klimaatverandering. Win, win, win, dus!”

Super mooi initiatief van Lodewijk! 

Sponsor NL Greenlabel is trots om samen met Groene Cirkels, Collectief Natuurinclusief, Huiskes-Kokkeler en EMS FILMS Holland partner te zijn van dit mooie initiatief! 

(Foto’s: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit)

Ga naar top